V únoru se můžete hýbat pro Domácí hospicovou péči

IMG 20190120_141303Víte, že pomáhat můžete nejen svým skutkem, darem, ale i pohybem? Od dnešního dne je možné podpořit charitní Domácí hospicovou péči prostřednictvím nadace Skupiny ČEZ – Pomáhej pohybem. Stačí pouze jediné, stáhnout si do svého chytrého mobilního telefonu aplikaci s názvem EPP.

„Chcete se zapojit? Stačí opravdu maličko. Každý den, ať jdete do práce, nebo v práci jste, noste u sebe mobil a zapnutou „apku". Postupně se Vám v ní budou načítat body. Aplikace zaznamená jakýkoliv pohyb – jízdu na kole, na lyžích, ale i doma na běžícím pásu. Použít ji můžete, i když jdete do obchodu nebo k lékaři, prostě kamkoliv. Získané body pak za 30 dní darujete naší Domácí hospicové péči a jejímu projektu SPOLU DOMA AŽ DO KONCE. Nadace ČEZ následně promění Váš pohyb na finanční dar a podpoří rozvoj naší Domácí hospicové péče. I díky Vám budou moci lidé zůstat do poslední chvíle doma, ve svém," vysvětluje Lenka Šustrová, koordinátorka propagace.
K používání aplikace není potřeba žádné datové připojení, pouze v jejím počátku a závěru.

CEZ EPP_vyzva_480x300Domácí hospicová péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou pomáhá lidem v nejtěžších chvílích života, v období jeho závěru. Služba pomáhá pacientům a jejich blízkým, prožít co nejlépe poslední společné chvíle v domácím prostředí. Podporu a pomoc zajišťuje profesionální tým lékařů, psychologů, zdravotních sester, sociálních pracovníků a duchovních. Pracovní tým je připraven pomoci kdykoli, neboť zajišťujeme nepřetržitý provoz služby, a to nejen pacientům, ale také jejich blízkým, kteří o pacienta pečují. Pracovníci Domácí hospicové péče spolu s blízkými pečujícími osobami zvyšují kvalitu života pacienta v čase, který mu ještě zbývá dožít doma ve svém, zachovávají důstojnost pacienta, zmírňují jeho bolesti a strádání. Služba svým profesionálním a zároveň lidským způsobem, pomáhá pozůstalým vypořádat se a zvládnout úmrtí blízkého člověka.

Příspěvek nadace bude použit na částečné financování nákladů služby Domácí hospicové péče Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

„Děkujeme všem, kteří nám pomáháte umožnit těžce nemocným a umírajícím lidem důstojné dožití v domácím prostředí za podpory svých blízkých," vzkazuje Ing. Jana Zelená, ředitelka Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Lenka Šustrová
koordinátorka propagace
Oblastní charita Žďár nad Sázavou

 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.