O životě nevidomých povypráví v Rock Depu

Na ceste_tmouZajímavá beseda s názvem Na cestě tmou proběhne ve čtvrtek 27. února v netradičních prostorách klubu Rock Depo.

O tom, jak pomáhají dosáhnout maximální samostatnosti zrakově postiženým, jak zvyšují kvalitu života svých klientů či celkově o problematice života nevidomých povypráví zaměstnanci jihlavského TyfloCentra. Posláním této neziskové organizace je pomáhat nevidomým a slabozrakým občanům, řešit s nimi každodenní problémy a zároveň bořit mýty o životě s tímto postižením.

„Věřím, že beseda ve všech zanechá silný zážitek. Jsem moc rád, že se daří rozšiřovat program klubu o osvětové akce. Snad každý z nás se již někdy ocitl v situaci, ve které by rád nevidomému pomohl, jen nevěděl přesně jak," doplňuje Jan Dvořák, organizátor akce.
Součástí besedy bude také setkání s klientkou centra, která posluchače provede svým životem ve tmě a zároveň se s nimi podělí o životní příběh, který prožívá společně se svým čtyřnohým miláčkem.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.