Sociální a zdravotnická činnost poskytovaná uživatelům návykových látek funguje i ve Velkém Meziříčí

79006e7e076630509b836f0857c383b3 resize1024683_K‑centrum Noe je regionální víceúčelové zařízení, spadající pod Oblastní charitu Třebíč. Pracujeme s uživateli návykových omamných a psychotropních látek. Naší činností se snažíme eliminovat výskyt a přenos infekčních onemocnění mezi uživateli drog, a tím zamezovat případnému šíření těchto nemocí ve společnosti.

Klientům, kteří drogy nitrožilně užívají, poskytujeme poradenství, zdravotní informace, možnost výměny použitého injekčního materiálu za čistý. Špinavé jehly a stříkačky pak bezpečně likvidujeme (ročně se počet vyměněných jehel v oblasti Třebíč a okolí pohybuje okolo 40 000 kusů). Provádíme zdarma testování na infekční nemoci (žloutenky, HIV, syfilis). Poskytujeme klientům informace z oblasti zdravotní i sociální, snažíme se s nimi řešit negativní dopady užívání drog (fyzická onemocnění, narušené vztahy s rodinou, násilí, trestná činnost, špatné pracovní návyky, nedokončené vzdělání...).

Pokud se uživatel rozhodne ke změně, informujeme jej o možnostech léčby závislosti (detox, léčba v terapeutické komunitě), podporujeme a doprovázíme jej na cestě k abstinenci.Dále poskytujeme také poradenství osobám blízkým uživatelů drog (rodiče, partneři). Služby K‑centra Noe jsou poskytovány anonymně a bezplatně. Terénní pracovník se s klientem sejde na předem domluveném místě.

Telefon na terénního pracovníka je: 733 741 188 (do města Velké Meziříčí jezdí pracovník pravidelně v pondělí odpoledne, případně se dá individuálně domluvit jiný den).

Naše zařízení najdete na adrese Hybešova 10, Třebíč a na telefonu 568 840 688.

Kontaktovat nás můžete také na emailové adrese:  Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.  nebo prostřednictvím Facebooku.

Simona Zezulová, terénní pracovník K‑centra Noe

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.