Na Oslavické se učí s úsměvem

zaci upravenaV této nelehké době chci pogratulovat pedagogům ke Dni učitelů. Ráda bych Všem učitelům poděkovala za jejich obětavou práci, které si velmi vážím. Přeji všem hodně sil, pevné zdraví i naděje do dalších dní.

Uvědomuji si, jak je pro všechny celá situace složitá a zároveň si vážím nasazení a ochoty pedagogů vzdělávat děti za aktuálních nových podmínek.
Všichni se určitě snažíme k celé situaci přistupovat rozumně a citlivě. Vše, co se děje kolem nás, je nečekané a nové. Uvědomme si ale zároveň, že to souběžně přináší řadu výzev a osvojujeme si nové kompetence, které aplikujeme a snažíme se užívat v plné míře, např. nové digitální technologie, způsob komunikace s okolním světem.

Naše škola pro komunikaci s žáky využívá IS–EDOOKIT, e-learningovou platformu MOODLE a hlavně jsme nastavili skupinové třídní chaty a videochaty přes náš školní FB: https://www.facebook.com/skola.zakladni Od příštího týdne bude na webových stránkách školy zveřejněný rozvrh konzultačních hodin učitelů, aby mohli rodiče i žáci konzultovat s pedagogy případné problémy v rámci distanční výuky.

Od 1. 4. 2020 bude na naší škole probíhat pouze formální podoba zápisu pro budoucí prvňáčky – viz http://www.zs-oslavickavm.cz/zapis-do-1-trid/ - naše webové stránky. Ale jak to bude možné, určitě všechny naše nové žáčky pozveme k nám do školy a společně si popovídáme, zahrajeme si a ukážeme, jak to ve škole vypadá.
Na závěr ze srdce všem dětem i kantorům přeji, aby se mohli co nejdříve vrátit do svých škol. Já osobně se moc těším, až se se všemi budu moci opět setkávat tváří v tvář.

Hodně optimismu, zdraví a trpělivosti Vám všem!

Mgr. Eva Bednářová
ředitelka 2. ZŠ Oslavická

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.