Obrázky dělají radost seniorům. Zapojit se může každý

titNecelý měsíc senioři žijící v Domě s pečovatelskou službou ve Velkém Meziříčí neviděli osobně své rodiny, či jen přátele.

Již začátkem března doporučili odborníci všem ředitelům zdravotnických organizací vyhlásit zákaz návštěv. Od té doby povzbuzují v této nelehké době klienty sociálních služeb nejenom samotní zaměstnanci, ale i dobrovolníci nejčastěji z řad skautů a studentů středních škol. Udělat radost se jim rozhodli také žáci ze školní družiny Základní školy Oslavická. Každý den posílají obrázky, které seniorům společně s desinfekcí a náhradními rouškami pravidelně dobrovolníci předávají. K výzvě Malujeme seniorům pro radost se připojili také velkomeziříčští skauti. „Pojďme společně vykouzlit úsměv na tvářích těm, kteří se nemohou jít projít ven a návštěvy svých blízkých mají teď zakázané," vyzývají všechny děti prostřednictvím facebookových stránek. Podepsané obrázky můžete zasílat vyfocené nebo naskenované emailem na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Skauti

 

 

 

 

 

 

 

„V posledních dnech se nám také osvědčilo takzvané „volání na povzbuzení". Dobrovolníci společně s pracovnicemi střediska volného času Dóza seniorům telefonují a povídají si s nimi. Dělá jim to velkou radost," dodává zároveň s poděkováním všem, kteří pomáhají, ředitelka sociálních služeb Jana Jurková.

M. Hudková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.