Muzikant Ladislav Krevňák slaví 100 let

P1030739 7_-_kopieV neděli dne 19. dubna 2020 se dožil velmi významného a ojedinělého jubilea 100 let pan Ladislav Krevňák. Jedná se zcela nepochybně o dnes nejstaršího trampa na Moravě.

Narodil se v Břeclavi, pak bydlel v Brně a v podstatě celý život pracoval jako technik u Českých drah. V závěru své pracovní kariéry a následně v důchodu bydlel ve služebním bytě na vlakovém nádraží v Křižanově. Nyní bydlí u své vnučky v Dražovicích na Vyškovsku, kde o něj celá rodina příkladně pečuje.

Laďa Krevňák je tady u nás v širokém okolí a také zejména na Brněnsku dost známý hudebník a dokonce i skladatel. Hraje na housle, kytaru, mandolínu a heligonku. Mnozí se s ním setkali na svatbách, oslavách, trampských setkáních a koncertech, kde hrál.
Celý život se věnoval trampské hudbě a trampingu. Již v roce 1935 složil píseň s názvem „Vyhaslé ohniště", která se pak vysílala i v rozhlase.
Je dlouholetým členem Brněnské trampské osady OLD BOYS. Byl mu dokonce věnován jeden z pořadu o historii trampingu, který vysílala ČT2, a to konkrétně pořad „Brněnský tramping" v roce 2015.

Byl členem country skupiny STETSON z Velkého Meziříčí, kapely Žízeň a donedávna především dlouholetým členem country kapely WEGET z Velkého Meziříčí. Svoji hudební kariéru v podstatě skončil asi ve svých 96 letech.

Jedná se tedy o významnou osobnost v oblasti trampské a country muziky u nás, která si zaslouží pozornost, uznání a také poděkování.

Laďovi přejí vše nejlepší, hodně zdraví a pohody do další stovky kamarádi z country kapely WEGET z Velkého Meziříčí.

1587291204329 2_copy_copy

P1030688 4

 

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.