Projekty MAS MOST koronavirus nezastavil

IMG 20200423_094752Místní akční skupina MOST Vysočiny udržela v chodu všechny projekty i v nouzovém stavu. Na dálku se podařilo připravit a vyhlásit nové výzvy a také podpořit stávající příjemce dotací.

Zejména v Programu rozvoje venkova a IROPu, což jsou programy, které jsou pro rozvoj regionu Velkomeziříčska nenahraditelné, nebyl vládními opatřeními poškozen ani jeden z příjemců-žadatelů. Všechny konzultace proběhly na dálku, telefonicky a e-mailem. Pracovníci MAS měli zároveň zčásti nařízenou práci na dálku a zčásti docházeli za přísných hygienických opatření jednotlivě na pracoviště.

„V Integrovaném regionálním operačním programu připravujeme pro žadatele výzvy na Komunitní centra a Sociální podnikání, otevřeli jsme pro příjem žádostí výzvu Řízení rizik. S ohledem na vyhlášený nouzový stav proběhlo věcné hodnocení projektů v Infrastruktuře pro vzdělávání nově formou telefonických debat a hlasování per rollam. Do 20. května je možné podávat žádosti v 6. výzvě PRV," vypočítal ředitel MAS MOST Vysočiny Milan Dufek.

Soutěž žáků základních škol v projektu MAP II Navrhni deskovku, která byla zahájená krátce před vyhlášením nouzového stavu, bude pokračovat i po návratu dětí do škol. Další populární akce, herní soutěž Kutilové, bude také pokračovat po obnovení provozu škol. Bedýnky s dřevěnými odřezky a spojovacím materiálem, určené pro mateřské školky a první stupeň základních škol, už čekají na své vyzvednutí.

MAS MOST Vysočiny

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.