Nový elektromobil si pořídily Technické služby

ts 2_cmykNové vozidlo s elektropohonem brázdí velkomeziříčské ulice. Zaměstnanci technických služeb, převážně pracovníci střediska údržby zeleně, využívají nový elektrovůz od dubna 2020, kdy jim jej vítězná firma EcoFuture s.r.o. Boskovice předala.

Vozidlo tovární značky ALKÉ ATX 340 oplývá unikátním řešením prostoru. Dvojitá kabina zajišťuje 4 místa k sezení a zároveň má i nákladový prostor, takzvanou korbu, takže lze převážet více pracovníků společně s potřebným materiálem pro v tomto případě zahradnické práce.
Vozidlo s elektropohonem stálo 1 201 983 korun, tato částka zahrnuje i cenu za nabíjecí stanici v hodnotě 67 000 korun. Technické služby zaplatily necelých 700 tisíc korun, zbylou část dofinancoval Státní fond životního prostředí ČR v rámci výzvy 11/2018.

Technické služby dokončily blokové čištění a hned se vrhly na dezinfekci kontejnerů a údržbu veřejné zeleně. „V pátek 8. května bude svoz separovaných i komunálních odpadů probíhat beze změn, ale sběrný dvůr bude ve sváteční den uzavřený," avizoval provoz technických služeb jednatel společnosti Jaroslav Mynář.

Zuzana Najtová

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.