Další vlna rozvolňování povoluje bohoslužby s účastí nejvýše 100 osob

kostelNejvětší vlna uvolňování vládních opatření, která proběhla v pondělí 11. května, umožňuje také pořádání bohoslužeb s účastí do 100 věřících.
Od tohoto pondělí se lidé mohou tedy zúčastnit i bohoslužeb v kostele sv. Mikuláše, ovšem za dodržení stále platných vládních předpisů.

Ve všední dny, kdy zpravidla účast nepřesahuje hranici 100 osob, jsou bohoslužby přístupné všem příchozím.
„Pro neděli jsme se rozhodli rozvolnit bohoslužby tak, že budou slouženy mše svaté ještě mimo farní kostely, abychom dodrželi patřičné předpisy. Bohoslužby budou slouženy navíc v kostelích a kaplích farností, kde je dostatek prostoru pro shromažďování většího počtu věřících. Stálý pořad bohoslužeb bude zachován a doplněn podle možnosti času a prostoru. Prosím, sledujte pozorně ohlášky," vyzývá prostřednictvím webových stránek farnosti Pavel Šenkyřík, děkan velkomeziříčské farnosti.

Z důvodu opravy varhan farnost přesouvá páteční výstav NSO, odpolední zpověď a večerní mši svatou od 8. května do prostor kostela Povýšení Svatého Kříže (Špitálek).

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.