Kruhové objezdy ve Velkém Meziříčí ozdobí květiny

P1130465Levandule lékařská, šalvěj, rozchodník, krásnoočko přeslenité, to je jen malý výčet nových trvalek, které ozdobí dva kruhové objezdy a zeleň v okolí pošty.

Technické služby Velké Meziříčí přichystaly úpravu kruhového objezdu na Karlově (u nákupního centra), kruhového objezdu na křižovatce ulic Hornoměstská, Pod Hradbami, Třebíčská a celkem pěti úseků zeleně u pošty. Vítězná firma Zahradnictví Rozmarínek osadí na začátku června vybraná místa trvalkami, trávami, listnatými keři a jedním listnatým stromem. Jediným stromem, a to javorem babykou, se bude pyšnit křižovatka s Moráňskou ulicí. Zahradníci se u pošty vyřádí nejvíce, vysadí jeden strom, tři keře a dvacet dva trvalek. Skromnější byli u výsadby na Třebíčské, kde použili tařici skalní, kostřavu stříbrnou a rozchodník.

Pohledově velmi poutavě bude působit kruhový objezd na Karlově, který má v projektu stejný počet výjezdů jako trojúhelníků s květinami. Výseč trojúhelníků ohraničí v samotném středu keře listnatého zimoleze kloboukatého a u okrajů značné množství koniklece a ožanky, která na své květy láká motýly, včely a čmeláky. Prostředek ozdobí pryšec mnohobarvý, hvězdnice hustokvětá, dobromysl hladká a další. Trvalky jsou víceleté vytrvalé rostliny, jejichž výhodou je snížení nákladů na obnovu a údržbu zeleně.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.