Zajímá nás Váš názor na kriminalitu a prevenci kriminality na Vysočině

hacking-2964100Od začátku června spustil Kraj Vysočina online průzkum veřejného mínění zaměřeného na kriminalitu, prevenci kriminality a kyberkriminalitu. Dotazník obsahuje 35 otázek, ve kterých mohou občané vyjádřit svůj názor, zda se kriminalita v regionu snižuje nebo zvyšuje, zda obec, kde žijí, připravuje dostatek programů v rámci prevence patologických jevů, zda se někdy setkali s trestným činem nebo jakým způsobem zvyšují svoji vlastní bezpečnost. „Velká část průzkumu se věnuje také tématu kyberkriminality, která jde bohužel ruku v ruce s rychlým rozvojem moderních technologií," upřesňuje Andrea Pohanová z odboru sekretariátu hejtmana, která má v rámci úřadu prevenci kriminality na starosti. Veřejnost se do průzkumu může zapojit až do konce srpna.

Průzkum veřejného mínění mezi občany se na Vysočině realizuje už potřetí a naposledy se uskutečnil v roce 2016. Kraj Vysočina ho organizuje pravidelně ve čtyřletých cyklech a sesbíraná data budou sloužit k tvorbě strategického dokumentu Koncepce prevence kriminality Kraje Vysočina na období 2021–2025 . „Záměrně jsme volili online formu dotazníku, tak abychom získali maximální vzorek respondentů a v připravované koncepci kriminality zohlednili názory co nejširší cílové skupiny. Během deseti minut a z pohodlí domova nám mohou obyvatelé Vysočiny pomoci efektivně nasměrovat aktivity v oblasti prevence kriminality na další čtyři roky," doplnila Andrea Pohanová.

Průzkum veřejného mínění o názorech obyvatel Kraje Vysočina na kriminalitu, prevenci kriminality a kyberkriminalitu 2020 ZDE.

Tisková zpráva Kraje Vysočina

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.