O podporu akcí z kulturního grantu lze žádat průběžně

vm23Na doporučení kulturní komise zastupitelé rozdělili mezi pořadatele kulturních a vzdělávacích akcí z Grantového systému na podporu kultury zatím pouze 53 000 korun. Vyhlášení druhého kola výzvy radní schválili na zasedání 10. června a zároveň snížili celkovou vyčleněnou částku o 100 000 korun, tedy na 347 000 korun.

Velké tradiční akce spjaté s kulturním životem ve městě ovlivnila vládní opatření zakazující shromažďování lidí v souvislosti s šířením nákazy covid-19. Neproběhl tak plánovaný charitativní koncert Muzikanti dětem, ani organizátoři festivalu Fajtfest neplánují pořádat letošní ročník v navrhovaném rozsahu.

Mezi podpořené akce se tak zařadila žádost velkomeziříčské farnosti ve výši 18 000 korun na pořádání akcí v období adventu. Obec Krásněves plánuje u příležitosti stého výročí narození spisovatele a místního rodáka Ladislava Dvořáka uspořádat vzpomínkovou akci, kterou město podpořilo částkou 30 000 korun. Součástí programu bude například odhalení pamětní desky spisovatele, kulturní pořad o životě a díle spisovatele či odborný seminář realizovaný ve spolupráci s Gymnáziem Velké Meziříčí, pedagogickou fakultou Univerzity Hradec Králové a velkomeziříčským pracovištěm Moravského zemského archivu. Muzejní a vlastivědný spolek z Brna získal příspěvek 5 000 korun na vydání Vlastivědného věstníku moravského, jehož součástí bude studie zabývající se životem Jana Meziříčského z Lomnice, který se v 15. století ujal rodinného panství ve Velkém Meziříčí.

Nyní již zájemci mohou posílat žádosti v rámci 2. kola výzvy, podmínkou je však uspořádání akce do konce roku 2020. Podpora z grantového systému může tvořit maximálně 50 % uznatelných nákladů projektu, nejvýše však 50 000 korun. V případě zcela nového projektu může pořadatel dostat až 70 % uznatelných nákladů, pokud počítá s opakováním akce i do budoucna.

Administraci žádostí zajišťuje Ing. Pavel Stupka, vedoucí odboru školství a kultury, Radnická 29/1, 594 13 Velké Meziříčí, tel. 566 781 030, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

docVýzva k předkládání projektů na rok 2020 - průběžná

Michaela hudková, tisková mluvčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.