Mnozí vystoupali na věž a podpořili Světový den bez tabáku

P1150394Celkem 153 schodů absolvovali příznivci akce s protikuřáckou tematikou Vzhůru za čistým vzduchem, která se uskutečnila 26. až 28. června. Akce, kterou pořádalo Zdravé město Velké Meziříčí, měla za cíl upozornit na škodlivost a rizika spjatá s užíváním tabáku. Vystoupat na ochoz věže kostela sv. Mikuláše přišlo 314 zájemců. Nejvíc účastníků bylo v sobotu, a to 212. Událost se pojila s mezinárodní kampaní Světový den bez tabáku, kterou podporuje Státní zdravotní ústav i Světová zdravotnická organizace (WHO), z jejíž iniciativy se Světový den bez tabáku vyhlašuje už od roku 1987.

Podle WHO zabije kouření téměř 6 milionů lidí ročně, z nichž je většina kuřáků, ale i více než 600 000 nekuřáků vystavených pasivnímu kouření. Žádné jiné spotřební zboží nezabije tolik lidí a tak zbytečně jako tabák, který má na svědomí ve dvacátém století 100 milionů životů.

Zuzana Najtová

P1150403

logo zdrave_mesto

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.