Chytrý zásilkový box tučňák dobije i mobil

tučňákSpolečnost TextilEco a.s. již několik let působí v našem městě a sbírá do dvanácti kontejnerů použitý textil, obuv a hračky. Více než týden stojí na Třebíčské ulici, poblíž autobusové zastávky u Balinky, nový typ kontejneru na tříděný odpad s názvem Chytrý tučňák. Jedná se o nejnovější typ sběrného kontejneru společnosti, na jehož vývoji se podíleli designéři z brněnského Vysokého učení technického. Jde o automatizovanou hygienickou výdejnu a sběrnu zásilek na solární pohon pro bezkontaktní službu. Jedna část kontejneru slouží opět ke sběru textilu, druhá k bezkontaktnímu hygienickému vydávání a přejímání zásilek.

Novinkou inovovaného sběrného kontejneru jsou výdejní boxy, které využívá e-shop second handu Genesis k předávání svých balíčků a zásilek. „Díky novému systému získá člověk na jedno místě možnost oděvy, které nepotřebuje odevzdat a současně si může oděvy, které se mu líbily na našem e-shopu vyzvednout. Nabízíme tak kompletní službu, která v maximální míře prodlužuje životnost oděvů v lidské populaci, stejně tak se v maximální možné míře šetří životní prostředí," vysvětlila Romana Filipová ze společnosti TextilEco. Zákazníci internetového obchodu s použitým oblečení si tak své objednávky mohou vyzvednout prakticky kdykoli.

Další změnou jsou solární panely na střeše, které tučňáka dobíjí energií. Dále kontejner obsahuje USB porty, díky kterým si lidé mohou nabít svůj mobil. Současně je každý kontejner vybaven senzory, které zaznamenávají teplotu, prašnost, vlhkost vzduchu a atmosférický tlak v okolí kontejneru.

123

 

 

 

 

 

Filozofií firmy TextilEco a.s. je maximální prevence vzniku textilního odpadu a nastavení chytrého zpracovaní dat odpadového hospodářství. Nově i dostupnost chytrých služeb ve spojení s využitím solární energie. Firma z Boskovic se již 10 let zabývá umístěním kontejnerů na oděvy, svozem a znovuvyužitím textilu, oděvů, knih, tašek, obuvi i hraček.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.