Točíte videa na mobil? Zapojte se do soutěže žďárského zámku

smartphone-623722 1920Zámečtí si pro všechny návštěvníky a nadšence do kulturního světa připravili novinku, a to letní filmovou soutěž s názvem FilmZ o spoustu skvělých cen. Je to soutěž pro každého, kdo má v ruce mobilní telefon a v hlavě skvělé nápady. Až do 5. srpna můžete přispět svou kreativitou k šíření hlavní vize rodiny Kinských, současných majitelů žďárského zámku: „Pouze společnost, která tvoří, může vzkvétat a žít dál."

Pro tvůrce je nachystané jedno velké překvapení – záštitu nad prvním ročníkem soutěže převzal mladý youtuber, influencer a tvůrce videí Nejfake se statisíci fanoušky na sociálních sítích. Ten se stane také jedním ze členů odborné poroty. „Naším velkým cílem do budoucna je pořádat každý rok festival krátkých filmů točených na mobil. Chceme tím přiblížit možnost tvoření jak mladým lidem bez možnosti techniky, tak nápaditým dospělákům, kteří točí videa na každé dovolené. Byl by to takový festival přístupný všem, kteří obvykle nemají možnost ukázat své dovednosti a nápady," dodává autor myšlenky soutěže, Adrien Kinský.

Pravidla 1. ročníku soutěže jsou jednoduchá
V krátkém dvou až pětiminutovém videu se musí u každého tvůrce objevit „Santini"- postava, zvíře, symbol nebo cokoliv, co vyvstane tvůrci na mysli. Fantazii se meze nekladou. Na závěr videa je třeba vložit připravenou animaci, která je ke stažení na webu www.zamekzdar.cz/filmz. Svá videa a přihlášky, které jsou ke stažení na www.zamekzdar.cz/filmz, posílejte do 5. srpna na email Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Připravené jsou dvě soutěžní kategorie – cena odborné poroty a cena popularity. O ceně popularity rozhodne největší počet liků získaných od 6. do 13. srpna na nově vzniklém Instagramovém profilu soutěže soutezfilmz. Po vyhlášení vítězů se uskuteční také prezentace TOP 10 videí. Vstup pro návštěvníky na vyhlášení vítězů a projekci videí bude zdarma.

Vítěz ceny odborné poroty získá dárkový poukaz na 5 000 Kč na nákup u Centrum FotoŠkoda a dvouhodinový individuální kurz Základy natáčení videa s fotoaparátem. Vítěz ceny popularity získá mobilní telefon v hodnotě 3 500 Kč.

Bc. Kristýna Hamáková, koordinátorka soutěže

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.