Ve sportovně-parkovém areálu Kunšovec město umístilo nové informační tabule

20200723 165150_copyV rámci zajištění většího pořádku, kázně a bezpečnosti nechalo město Velké Meziříčí u všech tří hlavních přístupů do DGP/DiscGolfParku v údolí Kunšovec zabudovat velké varovné a informační cedule.

Jejich účelem a úkolem je tedy zejména zamezit veškerým nepřístojnostem, nepořádku, vandalismu a poškozování tamějšího mobiliáře - což jsou přesně ony nežádoucí jevy, které se tu ještě poměrně nedávno pravidelně vyskytovaly a odehrávaly. A nejvíce bohužel právě v době nouzového stavu za tzv. koronakrize, což je samozřejmě poněkud nepochopitelné ...

Teď je ale v tomto parkově-sportovním komplexu dle vyvěšeného provozního řádu zakázáno vysedávat s alkoholem a při cigaretách - a otevírací doba byla nově omezena od šesté ranní do desáté hodiny večerní. Dodržování těchto nařízení bude nyní pravidelně monitorovat Městská policie VM a situaci na místě kontrolovat také čerstvě ustanovený správce městských sportovních zařízení. Lze se nadít, že se celková situace skutečně výrazně zlepší!

Věřme, že v Kunšovci konečně zavládne klid, a to zejména ku prospěchu a spokojenosti všech sportovců, procházkářů, pejskařů a také rodičů s malými dětmi.
Policie má právo narušitele provozního řádu a pořádku ztotožnit a z prostoru vykázat, eventuálně učinit i další následné kroky. Dosavadní situace už totiž začínala být opravdu zcela neúnosná.
O uvedených opatřeních rozhodla na svém zasedání městská rada dne 10. 6. 2020. Velké poděkování za toto patří vedení města, jmenovitě starostovi Alexandrosu Kaminarasovi, jakož i dalším zodpovědným činitelům.

Dovětek:
Někteří hráči D-golfu z cizích měst považují právě ten náš DGP Kunšovec za opravdový klenot. Jde o areál relativně malý; a sice i docela jakoby snadný - avšak zároveň také velmi malebný, členitý, navýsost přírodní, pozoruhodně technický, mající navíc i viditelné převýšení terénu, což mnohde vůbec není... Nejvíce se mu co do techničnosti podobá DGP "Milénova" Brno-Lesná, kde také nejsou nikterak dlouhé dráhy, ale zato se některé položky musejí hrát přímo skrz hustý les. Inu, dobře zahrát Kunšovec a Lesnou, to nechce sílu, anobrž fištrón!

Vladimír Pařil

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.