Nevídané množství závodníků se zúčastnilo Cyklo Cupu Křižanov

IMG 20200725_100028_copyPoslední červencový sobotní den na křižanovském fotbalovém hřišti patřil cyklistům, konal se druhý ročník Cyklo Cupu. Dopoledne soutěžilo 84 dětí, které se členily do 5 kategorií, z nichž jedna byla specifická použitým dopravním prostředkem – odrážedlem. Odpolední vyjížďka byla určená pro všechny věkové kategorie od 14 let. Výletu se účastnilo 45 jezdců a z toho 42 jich závod dokončilo. Závodníci společně s doprovodem, kteří přijeli do Křižanova strávit výjimečný sportovní den, zaplnili tamní hřiště a užívali si letního počasí.

Mimo závody zkoušely děti jízdu dovednosti přes překážky i nově zbudovaný pamptrack. Vyhlášení vítězů za hlasitého potlesku doprovázelo rozdávání diplomů a dárků všem účastníkům. Kvalitně připravený program se přehoupl do odpolední části a po registraci výletníků na 27kilometrový závod mohli odstartovat. Čekání na první cyklisty v cíli nebylo dlouhé. První závodníci se v cílové rovince objevili zhruba za hodinu. Po dramatickém dojezdu se z vítězství radoval Jakub Janíček z Nového Města na Moravě. Jezdci se sjeli z širokého okolí, nechyběli zástupci z Velkého Meziříčí, Velké Bíteše, Žďáru nad Sázavou, Brna a dalších měst. Bezmála dvojnásobné navýšení počtu účastníků oproti loňskému ročníku značí oblíbenost akce, kterou TJ Sokol Křižanov nepochybně uspořádá i příští rok. Kompletní výsledky naleznete na webové stránce Cyklo Cupu Křižanov.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.