Novoměstská nemocnice nově umožňuje vyplnit triážní dotazník online

electronics-1851218Nemocnice Nové Město na Moravě od pondělí umožňuje návštěvníkům vyplnit triážní (třídící) dotazník Rizika infekce COVID-19 online. Využívá k tomu aplikaci Jdu na návštěvu, kterou pro příspěvkové organizace Kraje Vysočina vytvořilo IT oddělení krajského úřadu.

Třídění pacientů a návštěvníků novoměstské nemocnice probíhá i po zrušení triážního stanu. Jeho provoz nemocnice ukončila na konci června. Pacienti a návštěvníci novoměstské nemocnice mají teď dvě možnosti, jak povinný dotazník vyplnit. „Buď ho stáhnou na internetových stránkách nemocnice, vytisknou ho, vyplní doma a na vyšetření nebo návštěvu přijdou už s papírovou verzí. Pokud ale nemají možnost dotazník vytisknout, nově mohou využít krajskou aplikaci Jdu na návštěvu. Tam jednoduše dotazník vyplní, do pěti minut obdrží esemes zprávu a téměř ve stejném čase také e-mail. Odkaz na krajskou aplikaci je na úvodní stránce nemocnice. Pacienti ho najdou v sekci aktuality nebo souhrnných informacích o nemoci Covid-19," vysvětluje tisková mluvčí novoměstské nemocnice Tamara Pecková.

„Tato aplikace zvyšuje komfort našich pacientů, je uživatelsky velice přívětivá, pacienti a návštěvníci nemocnice dotazník mohou vyplnit i těsně před příchodem do nemocnice například v chytrém telefonu. Jsme rádi, že můžeme tuto krajskou službu v naší nemocnici využívat," dodává ředitelka novoměstské nemocnice Věra Palečková.
Dotazník má stejnou váhu jako papírový dotazník. Povinnost vyplnit třídící dotazník platí pro pacienty, jejich doprovod a pro návštěvy nemocnice. Ty v novoměstské nemocnici umožňují každou středu a neděli.

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.