V Měříně se konaly rybářské závody

P1010352Měřínský kapr 8. ročník, veřejné závody dospělých 5. 9. 2020

V sobotu dopoledne bylo nádherné počasí, ze začátku dokonce bezvětří, takže se účastníci závodu měli možnost i opálit. Letošní účast byla podobná loňské, dostavilo se 138 lovících, úplných amatérů i regulérních rybářů. Rybník byl nasazen novou osádkou ryb den před tím, tedy v pátek, a tak se očekávalo, jak se ryby zachovají. Některé úseky byly na lov úspěšnější, asi podle pohybu rybího hejna. Nakonec se chytilo 78 kaprů, největšího zdolal pan Horák Jan, a to 71 cm dlouhého. Celkový vítěz závodů pan Vágenknech Jiří dosáhl v hodnocení úctyhodných 1008 bodů. Vítězové byli ohodnoceni finanční částkou a věcnými cenami.
Jako vždy na závodech na naší vodě si může každý závodník odnést jednoho kapra v ceně vstupného, který se nehodnotí, letos toho využilo 22 rybářů. Všichni průběžně využívali pevný prodejní stánek s domácími klobásami a pivem nebo dali přednost něčemu silnějšímu. Po celou dobu závodu se po březích pohybovala také obsluha s mobilním občerstvením.

Dětské rybářské závody neděle 6. 9. 2020

Nedělní akce na „Novém" byla zaměřená na mladší děti do 15 let.
Počasí nebylo tak vymalované jako v sobotu, což rybám vůbec nevadí a rybáři se vždy musí přizpůsobit. Ale po chladnější části dopoledne se oteplilo a bylo příjemně. Každý malý rybář dostane na úvod Fruko a Tatranku, aby si osladil život, pokud by mu ryby nebraly. Dětí chytalo letos celkem 68 a s rodiči a různým doprovodem obsadili s většími odstupy celý rybník. Kromě cejnů se chytaly pěkné ryby. Místní Leoš Kašpar a kapr 85 cm, Suhas Ondřej amur 80 cm, Drápela Matěj amur 69 cm a jesetera 94 cm zdolal Ondřej Klíma. Celkem se ulovilo 78 kaprů, některé si ti úspěšnější samozřejmě odnesli domů. Nejlepší lovci byli ohodnoceni poháry a věcnými cenami. Místní rybník díky přístupným a perfektně udržovaným břehům je prostě nejlepší.

Děkujeme tímto všem malým i velkým za účast a zveme na naše další akce v příštím roce.
Předpokládaný termín je opět začátek září, bude to včas na internetu.

Rybáři Měřín
L. Buchta

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.