Letos se Dny zdraví zaměřily na zbytečné obaly

P1220191Část velkomeziříčského náměstí se proměnila na trhy, pořadatelé ze Zdravého města Velké Meziříčí nechali postavit stánky pro prodejce, vystavovatele a organizace, které se podílely na doprovodném programu. Nechybělo ani pódium pro přednášejícího Karla Jonáka, kuchaře Jana Rimplera a Vandu a Standu s jejich hudebním vystoupením pro děti – vše samozřejmě s ekologickou tématikou. Jedna přednáška, na které Pavla Švecová ukázala třeba voskované ubrousky a další pomůcky k eliminaci odpadu v domácnosti, se uskutečnila v prostorách Obecníku. Osvětová přednáška přiměla posluchače zamyslet se nad zbytečnými obaly, nesla název Jak na domácnost bez odpadů.

Návštěvníci měli možnost nechat si změřit tlak i hladinu cukru v krvi, navštívit výtvarné dílničky nebo absolvovat kvízy. Velký zájem strhla ukázka stloukání másla. Možností bylo mnoho, jen tak poslouchat, vzdělávat se, poučit se, bavit se i nakupovat. Prodejci zejména regionálních potravin nabízeli vše v bio kvalitě nebo výrobky ručně vyráběné. Velký zájem v průběhu celého dne dokázal zájem lidí o ekologii a udržitelný rozvoj.

Město Velké Meziříčí tímto děkuje všem, kteří na akci spolupracovali a prezentovali svoji činnost.

Prodejci: Olejový mlýn Petráveč, Rybářství Kolář, Spolek včelařů, Petra Svobodová PS ART, Vinotéka v Radnické, JEZ food, Zahradnictví Rozmarínek, Koření od Davídka, Magda Buršíková – šperky, Sýry z farmy, INGELD
Na doprovodném programu se podíleli: Oblastní charita Žďár nad Sázavou, Nízkoprahový klub Wellmez, Dóza - středisko volného času Velké Meziříčí, Kopretina - centrum pro rodiče s dětmi, Velké Meziříčí, Chaloupky o.p.s., Hotelová škola Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí, Eko-Kom, a.s. autorizovaná obalová společnost, Aliance žen s rakovinou prsu, o.p.s., Nemocnice Sv. Zdislavy Mostiště, Skautské středisko Velké Meziříčí, Český červený kříž, Dům zdraví, Jupiter club, Pytlíci CZ.

Zuzana Najtová

zdrave mesto_zdravy_kraj

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.