Domácí hospic Vysočina se opět zapojí do kampaně DOMA

Strom-životaJiž čtvrtým rokem se na začátku října (tentokrát 5. - 11.10.) uskuteční kampaň DOMA. Týden pro mobilní hospice.

Akce má za cíl šířit informaci o tom, že si můžeme vybrat, kde chceme zemřít. 80 % z nás si přeje umřít doma mezi svými blízkými a v důvěrně známém prostředí. Podaří se to však pouze 20 % z nás. Mobilní hospice pomáhají vracet umírání zpět domů. Provázejí nevyléčitelně nemocného člověka v závěru jeho života, přinášejí do domácnosti odbornou zdravotní péči, informace a podporu. Mobilní hospice pomáhají rodině zvládnout péči o blízkého tak, aby mohli poslední chvíle jeho života strávit společně.

Součástí Týdne pro mobilní hospice bude ve středu 7.10. Papučový den. V tento den zaplaví facebook a instagram fotografie lidí v bačkorách. Vezměte si papuče s sebou kamkoliv a svůj den s nimi vyfoťte a fotografii sdílejte na sociálních sítích pod označením #papucovyden nebo přímo u stejnojmenné události na facebooku. Cílem je pomoci šířit informace o mobilních hospicích. Jedna vaše fotografie může změnit konec života jinému člověku. Přidejte se k nám a vyzvěte kolegy, kamarády, známé, nasaďte papuče a vyfoťte se pro nás.

Děkujeme.

Domácí hospic Vysočina, o.p.s.
Domácí hospic Vysočina je zdravotnické zařízení, které poskytuje mobilní specializovanou paliativní péči v okrese Žďár nad Sázavou. Pobočka se nachází i ve Velkém Meziříčí. Doprovází těžce nemocné a umírající a pomáhá jejich rodinám zvládat kritické období a zároveň naplnit poslední přání těžce nemocného - být po zbytek života doma, se svými nejbližšími a tam i zemřít. Tým složený z lékařů, zdravotních sester, sociálních pracovníků, pečovatelů, psychologů a kaplanky je klientům k dispozici nepřetržitě 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu. Domácí hospic Vysočina nabízí i odlehčovací služby pro pečující.

Jarmila Pospíchalová, Domácí hospic Vysočina 

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.