Ve Žďáře nad Sázavou vystavují milovníci teraristiky

activNa čtyřicet vystavovatelů z Vysočiny a Pardubického kraje se od pátku do neděle bude prezentovat na společné výstavě ve Žďáře nad Sázavou.

Tamní Active club ožije výstavou hadů, agam, varanů, gekončíků, gekonů, pagekonů, anolisů, chameleonů, želv, papoušků, pavouků, švábů syčivých a jiných zástupců bezobratlých. Výstavu obohatí i nádherná sova pálená a návštěvníci budou moci shlédnout nejen všechny tyto živé exponáty, ale také pohovořit s chovateli, dozvědět se spoustu zajímavých informací o chovu, a třeba i to, kde se dá vystudovat obor chovatel exotických zvířat a jaké je následné uplatnění studentů. Výstavu, kterou zaštiťuje Město Žďár nad Sázavou, organizuje mladý profesionální chovatel Tomáš Vodička z Hlinska. To, že je k tomuto koníčku, který se mu postupem času stal profesí, zapotřebí mnoho píle a stovky hodin studia odborné literatury či návštěv burz, netřeba nic dodávat. Velké Meziříčí zastupuje skoro třináctiletý chovatel sklípkanů Tomáš Jindřich Cejnek, žák 7. třídy ZŠ Sokolovská, který svému chovatelskému nadšení plně propadl zhruba před rokem. Na výstavě představí celkem 21 pavouků rodu brachypelma, kochiana, chromatopelma, poecilotheria a mnohé další. Vystavovatelé děkují Městu Žďár nad Sázavou a četným sponzorům, bez kterých by se celá akce nemohla konat.

DC

42ed6bb668d4d41b8b1ff274f490dfb8.0 002_copy_copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.