Wellmez přiblíží svoji činnost veřejnosti

P1190331Tradiční osvětová kampaň České asociace streetwork letos opět proběhne i ve Velkém Meziříčí. Klub Wellmez se totiž zapojí od 21. do 25. září do Týdne nízkoprahových klubů, který má za cíl přiblížit široké veřejnosti práci a význam těchto zařízení.

V nízkoprahovém klubu Wellmez mohou najít útočiště děti a mladí lidé ve věku 8 - 20 let, kteří zažívají nepříznivé životní situace nebo jsou jimi ohroženi. Základním posláním zařízení je poskytovat klientům pomoc, podporu a přispívat ke zlepšení kvality jejich života. Proškolení pracovníci vám například mohou pomoci řešit problémy ve škole, ve vztahu i v rodině, poradí vám, jak aktivně naložit s volných časem nebo jak postupovat v případě řešení problémů se zákonem.

Osvětová akce, do které se zapojují kluby a centra napříč celou republikou, přibližuje veřejnosti činnost této sociální služby a snižuje tak prahy mezi klubem a jeho okolím. Aktivity nízkoprahových klubů se totiž někdy ze strany veřejnosti setkávají s nezájmem či nepochopením.
Velkomeziříčský klub si pro zájemce připravil sérii přednášek, které se zaměří na sociální sítě, omamné látky a závislosti. Ve čtvrtek 24. září v rámci Dne charity proběhne i ve venkovních prostorách klubu program s názvem Poznej Wellmez.

M. Hudková

119788802 3567801706577477 1744182589551470546 o copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.