Víkendový psychorehabilitační pobyt se zaměřil na Hvězdné války

20200822 095024Tak jako každým rokem také letos rodiny ARPZPD (Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí) klub Velké Meziříčí vyrazili směr Svratka (letos jubilejně – podesáté), kde je čekal psychorehabilitační prodloužený víkend plný zábavy a dobrodružství. Tato aktivita byla podpořena z Grantového programu města Velké Meziříčí pro poskytování dotací v sociální oblasti pro rok 2020, dále byly použity finance z výtěžku Plesu dobré vůle 2020, který klub pořádá a samozřejmě se finančně spolupodíleli i účastníci pobytu.

Letos jsme se dohodli a víkend si prodloužili o jeden den a tak se nás většina sešla již ve čtvrtek 20. srpna a hned večer jsme se začali ladit na letošní program, který byl ve znamení Hvězdných válek. V pátek jsme vyrazili směr Devět skal - na základnu rebelů. Po tomto náročném výletu jsme ještě museli splnit testy naší fyzické a psychické kondice nutné pro přijetí do posádky vesmírné lodi Falcon Milenium. Nakonec jsme je splnili všichni, a tak nám už zbylo jen si tu raketu postavit. V sobotu jsme se tedy pustili do díla a námi připravené rakety nám Karel odpálil na připravené rampě do vyhlédnutého vesmírného okna. Spousta raket se vrátila zpět na zem, ale některé zůstaly ve vesmíru ... A možná tam krouží na oběžné dráze dodnes. Večer nás Luke Skywalker přijal do posádky jeho lodi a my jsme to oslavili noční světelnou show s diskotékou. Poslední den jsme byli vyznamenáni za zásluhy a rozletěli jsme se na své domovské planety.
Během pobytu jsme stihli individuálně využít i hotelový bazén, vnitřní minigolf nebo venkovní fitness hřiště.
Tak zase příště, někdy někde. Ať Vás provází Síla.
A kdyby jste večer viděli vaši raketu na oběžné dráze, tak zamávejte a zavzpomínejte.

Zapsal: Víťa Chmelíček (alias Luke Skyward), více i na www.asociacevm.cz

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.