Asociace se setkala u srubu

20200905 153846V sobotu 5. září se na srubu rodiny Podstatsky-Lichtenstejn na Nesměři opět sešly rodiny členů Asociace rodičů a přátel zdravotně postižených dětí - klubu Velké Meziříčí. Měly tak možnost prožít společně krásné odpoledne, pobavit se a odpočinout si a také si připomenou 25. výročí založení velkomeziříčského klubu, které na tento rok připadá.

Přicházející děti hned vesele vítali pejsci (někteří hodně velcí) a děti i dospělí členové Asociace je mohli česat, měřit jim tlak, ošetřit fiktivní poranění, dosyta je pomazlit a vyjít si s nimi do lesa na vycházku. Dvě canisterapeutky a 3 speciálně cvičení psi ze sdružení Cantes tak opět umožnili dětem prožít hezké chvíle se čtyřnohými přáteli. Jedním z bodu programu byl příjezd profesionálních hasičů z Velkého Meziříčí, kteří účastníkům akce ukázali, co jejich auto skrývá a vysvětlili, k čemu se co používá a jak funguje integrovaný záchranný systém.

Pak nám zahrála a zazpívala trampská a country kapela WEGET z VM, která se po letech vrátila do známého prostředí naší Asociace. Již v začátcích fungování klubu bavila účastníky různých akcí zpěvem krásných známých písniček a v letošním roce na tuto tradici krásně navázala. Přítomen setkání byl rovněž pan Hrabě Jan Podstatzky–Lichtenstein, kterému i touto cestou chceme poděkovat za jeho zájem, osobní účast na našich akcích a dlouholetou nezištnou podporu našeho klubu.

Následoval proslov p. Marie Trutnové, která připomněla celou historii klubu od založení po současnost a předseda klubu předal všem přítomným drobné reklamní předměty a pamětní listy, které byly vydány u příležitosti 25. výročí založení klubu. Mimo jiné na setkání byly 3 rodiny, které jsou členy po celou dobu existence klubu.

Pro zpestření programu byly na závěr setkání odpáleny čtyři rakety, které vyrobili Jelínkovi chlapi a podívaná to byla opravdu zajímavá. Průběžně se všichni účastníci mohli občerstvovat a pochutnávat na výborném prasátku připraveném Václavem Cejnkem ze Záseky nebo na mnoha sladkých dobrotách z kuchyní našich maminek. Prasátko (kýty) věnovalo HOD Jabloňov-Ruda a připravili ho v řeznictví Malec.

Akce se díky všem přítomným vydařila a je opravdu přínosem, když se rodiny mohou takto neformálně sejít a v klidu spolu sdílet svoje radosti i starosti. Poděkování patří všem, co tuto akci připravili a zorganizovali a dále firmám, které tuto akci podpořili sponzorsky.

Za Asociaci rodičů a přátel zdravotně postižených dětí v ČR, z.s. klub Velké Meziříčí
Zdeněk Jůda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.