Koláč pro hospic můžete podpořit ve Velkém Meziříčí ve středu 7. října

IMG 7281Ve středu 7. října 2020 se uskuteční již 8. ročník charitativní akce KOLÁČ PRO HOSPIC, kterou tradičně pořádají Charity napříč Krajem Vysočina i Jihomoravským krajem. Cílem této kampaně je podpora rozvoje místní Domácí hospicové péče. Žďárská Charita letos nabídne koláče ve Žďáře nad Sázavou, v Bystřici nad Pernštejnem a ve Velkém Meziříčí. Podpořit Domácí hospicovou péči bude možné i v online podobě přes webové stránky www.zdar.charita.cz.

„Velmi jsme zvažovali, zda letošní kampaň vůbec uspořádáme. Nakonec jsme se rozhodli ji přesunout do venkovních prostor a online prostředí a všechny organizátory vybavit ochrannými prostředky," vysvětluje Barbora Hadrous, vedoucí Domácí hospicové péče.

Ve Velkém Meziříčí bude stánek umístěn od 6.00 do 17.30 u kostela sv. Mikuláše. V průběhu dne mohou potkat zájemci i v ulicích města.
Každoročními dodavateli chutných koláčků jsou místní pekárny ENPEKA a.s. Žďár nad Sázavou a Pekařství Řečice. V Bystřici nad Pernštejnem se do kampaně zapojí Pekařství Koudelka a ve Velkém Meziříčí Karlova pekárna.

A4 KH Velké Meziříčí copy

Do organizační pomoci při kampani velmi aktivně přispělo dobrovolnické centrum Kambala, které spadá pod žďárskou Charitu, a to vysláním svých dobrovolníků na pomoc při organizaci kampaně.
„I v této nelehké situaci ve státě je důležité si uvědomit, že se stále staráme o paliativní pacienty, kterým se závažná onemocnění nevyhnula a jejich rodiny se o ně chtějí postarat ve svém domácím prostředí. Naši péči potřebují a my jsme stále připraveni postarat se o ně až do konce a být jim nablízku. Potřebnost zajištění financí na chod služby, pro který nám nestačí dotace a další zdroje, tak stále přetrvává," vysvětluje Barbora Hadrous.

I pro letošní rok bude možné podpořit Koláč pro hospic online, a to na webových stránkách www.zdar.charita.cz.

Případní dárci mohou zvolit i formu finančního příspěvku na zakoupení konkrétního vybavení - velmi potřebné odsávačky, která pomůže tam, kde je nutná péče o průchodnost dýchacích cest při péči o nemocného v pokročilém terminálním stádiu. Přispět lze velmi jednoduchým způsobem na stránce: https://www.darujme.cz/projekt/1203567. Zde je rovněž možné průběžně sledovat výši vybrané částky.

Domácí hospicová péče, která je jedním ze sedmnácti zařízení žďárské Charity, poskytuje svou péči lidem, kteří chtějí být v posledních chvílích života se svými blízkými v prostředí, které mají rádi. Služba je určena těžce nevyléčitelně nemocným a umírajícím a také jejich blízkým po celém okrese Žďár nad Sázavou. Tým pracovníků zahrnuje lékaře, zdravotní sestry, sociálního pracovníka, pečovatelky, psychologa a duchovního.

IMG 7268

Kontakt:
Vedoucí Domácí hospicové péče: Barbora Hadrous, mob.: 777 7, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Koordinátorka kampaně: Mgr. Radka Čaníková, mob. 730 163 135, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Koordinátorka dobrovolníků: Mgr. Michaela Kuchtová, mob. 777 755 444, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Lenka Šustrová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.