Městská policie má 8 zaměstnanců. Do plného stavu schází už jen jeden

P1120352Přesně rok od spuštění náborové kampaně stabilizovala Městská policie Velké Meziříčí počet svých zaměstnanců. „Aktuálně máme 8 strážníků. Poslední přijatá strážnice, která k nám přešla z hlavního města Prahy, v letošním roce absolvovala zkoušku odborné způsobilosti s platností na neurčito a nastoupila k výkonu funkce 1. října," oceňuje vedoucí městské policie Jan Klikar. „Od října díky tomu posilujeme služby, a to hlavně o víkendech," doplnil Klikar s tím, že mohou dohlížet na veřejný pořádek ve městě i v nočních hodinách. Dosud fungovaly noční a víkendové směny jen výjimečně. Po zapracování nových strážníků budou mít policisté směny rozvržené tak, aby pokryly co nejvíce hodin v týdnu. Stávající počet strážníků však stále nebude stačit na pokrytí nepřetržitých služeb.

V současnosti hledá městská policie jednoho strážníka, protože plný stav čítá devět policistů. Stále platí náborový příspěvek 50 000 korun a mnoho dalších benefitů, mezi které patří pět týdnů dovolené, tři dny placeného zdravotního volna, příspěvek na stravování, příspěvek na penzijní připojištění aj. Strážníci sídlí v moderní služebně a jezdí novým vozem značky Volkswagen Caddy na alternativní pohon. Po zařazení do přímého výkonu služby se strážníkův plat pohybuje v rozpětí od 21 980 do 29 780 korun. Výše platu se odvíjí od započitatelné praxe, rizikového příplatku, případně příplatku za směnnost.

Městská policie Velké Meziříčí zabezpečuje veřejný pořádek v rámci působnosti města.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.