Lovil se Velký netínský rybník

P1100558Jako každý podzim jsou i rybáři z firmy rodiny Podstatzky-Lichtenstein z Velkého Meziříčí v plném nasazení a loví své rybníky. Celkem obhospodařují bezmála 260 ha, což je 50 rybníků. Na těchto rybnících chovají kapry, amury, líny, štiky, candáty, sumce a doplňkové druhy ryb.

Ve středu 4. listopadu lovili svůj největší rybník Velký netínský, který má rozlohu 39 ha. Tento rybník před výlovem postupně vypouštěli celé tři týdny. V suchých letech se často znovu naplnil až druhým rokem. Nyní je kvůli častým dešťům vody dostatek a mohl by být plný již na jaře příštího roku.

„Velký netínský rybník lovíme jednou za dva roky, tradičně jako jeden z posledních našich rybníků. Bohužel letos výlov proběhl ve všední den a bez přítomnosti veřejnosti. Věříme, že za dva roky bude situace příznivá a bude moci proběhnout i již tradiční ochutnávka rybích specialit a prodej živých ryb," uvedl vedoucí rybářství Ing. Karel Báňa.
Celkem se z vody vylovilo 32 600 kg (9 800 ks) kapra, 4 200 kg (1 500 ks) amura, 800 kg lína a z dravců candáti a hlavně štiky. V síti skončilo i několik téměř metrových úhořů.

Všechny tyto ryby je možné si zakoupit na sádkách v Mostištích vždy každý pátek od 12 do 14 hodin a také samozřejmě na Vánoce, kdy bude cena ryb stejná jako v loňském roce (85,- Kč/kg výběrového kapra).

Michaela Báňová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.