Zastupitelé ČSSD komentují volbu členů do kontrolního výboru

IMG-20201110-WA0000V dobách korektních a slušných bývalo zvykem, že po povolebních vyjednávání, utváření většinových koalic a následném zvolení starosty, místostarosty a radních města byla dána možnost všem politickým stranám, které uspěly v komunálních volbách, aby měly své zástupce v kontrolních orgánech. Pozice předsedy finančního a kontrolního výboru byla většinou nabídnuta zastupiteli z řad opozice. Členy těchto kontrolních orgánů navrhovaly jednotlivé strany a uskupení, které následně zvolilo zastupitelstvo města. Pokud kterýkoli člen odstoupil, byl navržen nový ze stejné strany a byl odsouhlasen.

Na zastupitelstvu města v úterý 10. listopadu 2020 byla volena výměna předsedy z důvodu změny ve vedení města a dvou členů. Co se týče provedení volby, bylo vše v pořádku. Pouze zastupitel za TPM Petr Velička navrhl kandidáta z vlastních řad, byť jejich zástupce Ivo Šulc v kontrolním výboru zůstává. Nyní má tedy současná koalice v kontrolním výboru čtyři členy ze sedmi, tedy většinu. ČSSD možnost mít svého zástupce mezi členy kontrolního výboru poprvé po dlouhé době nedostala. Nabízí se tedy otázka. Byl to účel, nebo politická nezkušenost radního města?

Zastupitelé za ČSSD Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.