Zemřel Radek Kliment, výkonný jednatel Domu zdraví

kliment-radek-2- -_kopie23Ve středu 11. listopadu zemřel výkonný jednatel Domu zdraví Radek Kliment, ve věku 57 let jeho organismus prohrál boj s onemocněním covid-19. Jako odborník na akvizice a postakviziční správu zde působil od roku 2015, byl členem managementu společnosti.

Narodil se v Uherském Hradišti a v Praze studoval VŠCHT, následně získal doktorát v oboru podniková ekonomika a management na Technické univerzitě v Ostravě. Vzdělání si doplňoval i poté, jak v České republice, tak v zahraničí. Působil jako manažer v ČEZ, později ve skupině Newton, kde se podílel na řízení zdravotnické skupiny Medicon. Od té doby se zdravotnictvím zabýval nepřetržitě. Kromě Domu zdraví řídil Polikliniku Modřany v Praze a prostřednictvím své poradenské firmy Maiden spolupomáhal s restrukturalizací stomatologického subjektu Czech Dental Holding. Nejnovějším počinem bylo založení poradenské společnosti FMA Partners, která pomáhá firmám zvládat ekonomické potíže.

Své soukromé aktivity směřoval do pořádání sportovně-kulturních akcí v blízkosti svého bydliště - například Chlumecký braňáček, Chlumecký košík, Beďásek. Protipólem náročné práce v byznysu pro něj byla práce v jeho lese, kde realizoval své vize pro další generace sázením stromků po odklizené kůrovcové kalamitě. Postřehy, myšlenky a glosy si zapisoval, letos je pro přátele vydal knižně. Miloval víno a knihy. Uměl s humorem sobě vlastním formulovat věty a nazýval věci výstižně a přesně. Jeho způsob komunikace byl osobitý, byl vnímavý a dokázal naslouchat lidem.

Odešel velký odborník, filantrop a člověk s velkým srdcem.

Tisková zpráva Domu zdraví

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.