Město do Vánoc podpoří lékaře i lidi v nouzi

obr copyDo složité situace se v posledních měsících vlivem epidemie dostává mnoho rodin i jednotlivců. Přestože je sbírek a projektů zaměřujících svou činnost právě na tento typ sociální práce na celostátní úrovni mnoho, Velké Meziříčí plánuje pomáhat rodinám a lidem ve svém správním obvodu.

Formou potravinových balíčků chce město vyjádřit poděkování a podporu lékařům, zdravotníkům a sociálním pracovníkům našich okolních zdravotnických zařízení a místních sociálních služeb. V nejbližších dnech plánuje vedení města ve spolupráci se zaměstnanci radnice rozvést balíčky potravin do nemocnic v Třebíči, Jihlavě, Novém Městě na Moravě, Mostištích, na polikliniku Domu zdraví, do Charitního domova Moravec, žďárského pracoviště Krajské hygienické stanice kraje Vysočina, sociálních služeb města a velkomeziříčského domova pro seniory.

Rodinám a občanům, kteří v posledních měsících bojují se složitou finanční situací, město plánuje pomoci prostřednictvím organizací zajišťujících ve správním obvodu Velkého Meziříčí terénní sociální práci. Na Velkomeziříčsku se konkrétně jedná o sbor Apoštolské církve Velké Meziříčí, organizaci Ječmínek, o.p.s. a Charitní záchrannou síť Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

Poděkování patří všem dárcům, kteří se v sobotu 21. listopadu zapojili do dobročinné sbírky potravin a drogistického zboží potřebným. V podzimní sbírce potravin v Česku lidé v obchodech darovali 440 tun zboží pro lidi v nouzi. Z toho 396 tun potravin a 44 tun hygienických potřeb.

Michaela Hudková, tisková mluvčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.