Kostely v Meziříčí a Mostištích se večer zahalí do červené. Akce připomene pronásledované věřící

dsc4736V červených tónech se rozsvítí dnes po setmění kostel sv. Mikuláše i kostel v Mostištích, a to při akci Červená středa. Účastníci si v tento den připomínají lidi z celého světa pronásledované kvůli jejich víře.

Program zahájí dnes online mezinárodní konference o pronásledování pro víru ve světě, kterou bude možné sledovat od 13 hodin online, stejně jako následující křesťansko-židovskou modlitbu od 18:00 hodin na https://www.facebook.com/cervenastreda. Poté naváže ekumenická modlitba z kostela sv. Mikuláše ve Velkém Meziříčí.

V České republice lidé slavili Červenou středu poprvé v roce 2018. Právě rozsvícené červené světlo je vizuálním symbolem akce. Akci organizuje společně Česká biskupská konference s Ekumenickou radou církví v ČR, Federací židovských obcí v ČR a Institutem pro křesťansko-demokratickou politiku.

M. Hudková

Cervena streda_plakat

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.