V Pavlově se můžete stát kmotry zachráněných zvířat

jezecciMilovníci zvířat či ptáků mají jedinečnou možnost udělat před Vánocemi dobrý skutek. Záchranná stanice Pavlov nabízí kmotrovství zraněných nebo zdravotně znevýhodněných zvířat. Kmotry mohou být nejen jednotlivci, ale také třeba školní třída, kolegové z práce nebo komerční firma.

Každoročně mají v záchranné stanici desítky malých ježků, ptáčat, veverek nebo také malé poštolky, srnčata nebo mláďata šelem, kterým pomáhají vyrůst. Málokdo si dokáže představit, co péče o malé srnče, veverku nebo ptáče obnáší. „Například malé ptáče se musí krmit téměř každou půlhodinu, srnče zase každé tři hodiny, takže když opomeneme náklady spojené s potravou, jde o časově velmi náročnou práci. Tu nemůžeme a samozřejmě ani nechceme vyčíslit, nicméně by nám ve stanici moc pomohlo, kdybyste se stali kmotry vybraných mláďat a rádi přispěli například právě na mléko, láhev, dudlíky, na myši pro mláďata sov nebo na veterinární ošetření," vysvětluje ředitel stanice v Pavlově Zbyšek Karafiát.

Zájemci o kmotrovství najdou na webových stránkách pavlovské stanice vzory certifikátů. Sami si však můžete vybrat částku, kterou chcete přispívat. Podle svých finančních možností lze zvolit jednorázový příspěvek od pěti set do dvou tisíc korun, který můžete rozložit i do měsíčních trvalých příkazů tak, aby vás podpora mláďat finančně nezatížila.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.