• Velkomeziříčsko
  • Všehochuť
  • Novoměstská nemocnice má další nové sanitky. Díky nim se výrazně zvýší komfort přepravovaných pacientů

Novoměstská nemocnice má další nové sanitky. Díky nim se výrazně zvýší komfort přepravovaných pacientů

Kopie souboru_IMG_20201112_085054Pacienty na Žďársku budou od prosince letošního roku převážet další dva nové sanitní vozy. Za poslední 4 roky Dopravní zdravotní služba novoměstské nemocnice dostala 7 nových vozů.

Jde o vozy nové řady VW T6.1 s motorem 2,0 TDI splňující nejvyšší emisní normu EURO 6. „Sanitky jsou vybaveny novými polohovatelnými sedačkami pro pacienty, infarktovým křeslem a pojízdným výškově nastavitelným lehátkem. Komfort pro pacienta je v ambulantním prostoru zajištěn díky účinnému topení pro zimní provoz a klimatizaci pro letní období. Mysleli jsme také na komfort řidičů sanitek. Řidiči mohou využívat moderní navigaci integrovanou do palubní desky vozidla s 8palcovou dotykovou obrazovkou, klimatizaci v prostoru řidiče, handsfree nebo parkovací senzory," popsal vybavení vedoucí DZS Pavel Zdražil.

Dopravní zdravotní služba je nedílnou součástí služeb nemocnice. Pracuje v nepřetržitém provozu, sedm dní v týdnu, čtyřiadvacet hodin denně. Dopravní zdravotní služby při novoměstské nemocnici zajišťují širokou škálu dopravních služeb. Přepravu sanitkami využívají zejména oddělení nemocnice, obvodní lékaři ale i soukromé osoby. Zaměstnanci dopravní zdravotní služby sváží biologické vzorky k laboratornímu vyšetření, podílí se na koronerské službě, vozí léčiva nebo zdravotnické prostředky a zajišťují různé sportovní nebo společenské akce.
„Požadavky na dopravní zdravotní služby naší nemocnice neustále rostou. Z toho důvodu jsme letos rozšířili počet sanitních vozů. V současné době máme celkem 18 sanitek, zaměstnáváme 18 řidičů. Každý má na starost jeden vůz. Pro zajímavost za loňský rok najely sanitky celkem 720 000 km a převezly 31 046 pacientů. V průměru každá sanitka najela 42 212 km. Toto číslo je možné porovnat např. s obvodem Země kolem rovníku, který činí 40 075 km. Řidiči sanitek tedy v průměru za loňský rok najeli se svými pacienty o něco více, než kolik měří Země okolo rovníku," odlehčuje statistiky Dopravní zdravotní služby Nemocnice Nové Město na Moravě za loňský rok technický náměstek nemocnice Ing. Jiří Drdla.

Nemocnice se snaží o systematickou modernizaci vozového parku, což se daří plnit. „Udržet kvalitní vozový park je prioritou vedení nemocnice. Jedná se o bezpečí našich pacientů a také našich zaměstnanců," dodala ředitelka nemocnice Věra Palečková.
Nemocnice pořídila nové sanitky z vlastních zdrojů. Stály 2 867 000 korun včetně DPH.

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.