Žďárská Charita připravuje několik podob Tříkrálové sbírky

Jana Zelená_copyŽďárská Charita v lednu oslaví dvacáté výročí Tříkrálové sbírky. Přestože většina akcí během roku musela kvůli epidemii projít změnami, sbírka proběhne. Její konkrétní podobu však Charita ještě přizpůsobí aktuální situaci. Tradiční Tříkrálový koncert pro letošek zrušili. Nahradí ho online benefice.

„Tato doba je velice náročná. Rádi bychom, aby mohla být jako v minulých letech kontaktní akcí, kdy koledníci navštěvují domácnosti, přejí lidem vše dobré v novém roce a zároveň žádají o finanční dar pro potřebné. Vývoj epidemiologické situace ukáže, zda tato podoba bude možná. Proto je připraveno více variant, jakým způsobem sbírka proběhne," popisuje ředitelka žďárské Charity Jana Zelená.

Organizátoři sbírky mají připravených hned několik možností. Kromě tradičního koledování za zvýšených hygienických opatření zvažují, že by domy místo skupinek obcházel pouze jeden dobrovolník. Ve hře je také varianta s předem stanoveným místem sbírky, kam by mohli dárci přinášet své příspěvky. Poslední uvažovanou podobou je online verze Tříkrálové sbírky prostřednictvím webu www.zdar.charita.cz.
Výtěžek z letošní charitativní sbírky, tak jak bývá zvykem, využije Charita na dofinancování svých služeb, na podporu lidí v tíživé situaci i na svoz uživatelů do stacionářů.

„Chtěla bych všechny moc pozdravit, popřát jim všechno dobré, především pevné zdraví. A pokud situace dovolí a bude příznivá, chtěla bych koledníčky i dárce jako v minulých letech požádat o tolik potřebnou pomoc. Bez nich by tato akce nebyla. Zároveň je chci vyzvat, aby na sebe dávali velký pozor. Pevně věřím, že Tříkrálová sbírka roku 2022 už bude probíhat v lepších časech a že si všechno pak společně vynahradíme," dodává Jana Zelená.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.