Tříkrálová sbírka letos potrvá déle

tri kralove-4Jak už titulek napovídá, Tříkrálová sbírka probíhá a tentokrát se protáhne. Začala na Nový rok a skončí až 24. ledna. První taková sbírka se uskutečnila v olomoucké arcidiecézi, o rok později se koledovalo už na celorepublikové úrovni. Letos se koledování a samotný průběh přizpůsobuje epidemické situaci, ale možnosti přispívání jsou pro tentokrát rozsáhlejší. Dárci mohou přispět do tříkrálové koledy bankovním převodem, zasláním dárcovské zprávy nebo prostřednictvím online kasičky. Bohužel už teď je jisté, že v obvyklém čase koledníci fyzicky nepřijdou.

DMS neboli dárcovskou SMS můžete zaslat ve třech různých finančních hodnotách, a to 30, 60 nebo 90 korun ve tvaru DMS KOLEDA a hodnota příspěvku, to platí pro jednorázový dar nebo můžete zvolit trvalou platbu ve formě DMS TRV KOLEDA (30, 60 nebo 90). Všechny dárcovské zprávy se odesílají na stejné telefonní číslo 87 777.

Varianta online kasičky nabízí možnost příspěvku v různé výši vzhledem k vašim finančním možnostem. „Vážení dárci, i letos k vám přicházejí tři králové. Jako vždy přinášejí radost a boží požehnání, netradiční okolnosti však vyžadují netradiční řešení, a proto koledníci dorazili také v online podobě. Jejich cíl zůstává stále stejný – i letos chtějí spolu s vámi pomoci lidem v nouzi," uvádějí organizátoři na webových stránkách. Výtěžek putuje zejména na zkvalitnění péče o umírající, nemocné, lidi s postižením, s duševním onemocněním, na pomoc maminkám s dětmi v tísni a dalším, kteří se ocitli v nouzi. Část z výtěžku jde na humanitární pomoc do zahraničí. „Pokud chcete podpořit Oblastní charitu Žďár nad Sázavou v její činnosti, zašlete finanční příspěvek na Tříkrálový účet 66008822/0800, variabilní symbol: 77706800, nebo využijte další možnosti finančního příspěvku prostřednictvím webových stránek www.zdar.charita.cz. Děkujeme," vyzývá dárce koordinátorka dobrovolníků ze žďárské Charity Michaela Kuchtová.

Zuzana Najtová

TKS letáček_A4_01

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.