Studenti velkomeziříčských středních škol se účastní 12. ročníku soutěže S Vysočinou do Evropy

S Vysočinou_do_EvropyS Vysočinou do Evropy je úspěšná vědomostní soutěž určená studentům středních škol v našem kraji. Hlavním cílem této soutěže je posílit vztah mladých lidí k Vysočině jako k rodnému kraji a ke kraji jejich studií.

Průběžná část zahrnující pět kol skončila v pondělí 11. ledna. V této části soutěže odpovídali soutěžící na otázky zaměřené na geografii, historii, umění či významné osobnosti a události související s naším regionem. Při hledání správných odpovědí uplatnili soutěžící jak dovednost práce s výpočetní technikou, tak i vědomosti z anglického jazyka.

Do soutěže se přihlásilo celkem 288 soutěžících z 20 středních škol. Mezi finalisty letošního ročníku postoupili studenti, kteří celkem dosáhli alespoň 72 bodů. Plného počtu 105 bodů nedosáhl žádný ze soutěžících. Nejvyšší dosažený počet 97 bodů získali dva soutěžící. Do samotného finále postoupilo 30 nejúspěšnějších. Z Velkého Meziříčí se do soutěžení zapojila Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí a Gymnázium Velké Meziříčí. Hotelová škola se soutěžního klání účastní každoročně. Do posledního ročníku se přihlásilo 5 studentů. Z velkomeziříčského gymnázia se do soutěže přihlásilo 5 gymnazistů. Do finálové třicítky se probojovali dva studenti, jmenovitě Tereza Kučerová a Vojtěch Žák. Pro oba zmíněné finalisty se nejedná o první účast v soutěži, svoji premiéru měli už v minulém roce.

Pro postup do finále, které proběhne v březnu v prostorách Krajského úřadu Kraje Vysočina, zašlali finalisté do 19. února elektronickou prezentaci na téma „Náš kraj mýma očima aneb Vítejte na Vysočině" zpracovanou v aplikaci Microsoft Power-Point v anglickém jazyce. V prvním finálovém kole finalisté zodpoví 20 testovacích otázek týkajících se Kraje Vysočina. Ve druhém kole následně vystoupí 10 nejlepších finalistů se svými prezentacemi. Testovací otázky i vystoupení finalistů budou v anglickém jazyce. Finalisté se rovněž mohou zapojit do doprovodné aktivity soutěže, kterou je hlasování o nejzdařilejší prezentaci na webovém portálu soutěže www.ourregion.cz.

Žádný z finalistů neodejde s prázdnou. Na prvním až třetím místě obdrží soutěžící dvoutýdenní kurz anglického jazyka. Na čtvrtém až pátém místě dostanou notebook. Od šestého místa získají další hodnotné věcné dary.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.