Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí je vítězem v soutěži Recyklohraní

battery-4800010 1920Naše škola se zapojila do celorepublikové soutěže ve sběru vysloužilých baterií. Této aktivity se zúčastnilo celkem 336 škol a společně vybraly 17 252 kg baterií. Z těchto baterií se prostřednictvím recyklace podařilo získat 11 214 kilogramů kovonosných surovin.

Jde především o ocel, zinek, mangan, nikl a měď u tužkových baterií, z dalších typů se dá získat i olovo, kadmium, kobalt nebo stříbro. Zpětným využitím těchto surovin se chrání příroda před zbytečnou těžbou nerostných surovin. 

V každém kraji byly v rámci soutěže vyhodnoceny první dvě nejlepší školy ve sběru baterií v přepočtu vybraných kilogramů baterií na žáka a pak ještě dvě nejlepší školy v absolutním množství odevzdaných baterií. V těchto dvou kategoriích se udělovalo také absolutní vítězství v rámci celé republiky. Absolutním vítězem v množství baterií vybraných na žáka se stala Základní škola a Praktická škola Velké Meziříčí s úctyhodným množstvím 10,1 kg vybraných baterií na žáka. Absolutním vítězem v kategorii, která oceňovala celkové množství baterií vybraných ve škole, byla vyhlášena Základní škola Velké Březno v Ústeckém kraji – školákům se zde podařilo celkem vybrat 415 kg baterií.

Naše škola odevzdala 332 kg a skončila celkově třetí. Děkujeme všem zapojeným žákům, zvláště vítězi s největším počtem odevzdaných baterií Patriku Adlofovi a pedagogům za příkladný přístup k této ekologické aktivitě.

Mgr. Josef Prokop, ředitel
Základní škola a Praktické škola Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.