Školy mohou nyní zdarma využít k výuce téměř 2 800 metodik z projektu Učíme se ze života pro život

boys-286245 1920Aktivní přístup k učení, učení se jako součást lidské přirozenosti, práci na sobě a nové příležitosti – nejen to zajišťovaly aktivity projektu s názvem Učíme se ze života pro život. Projekt nedávno skončil a výstupy z něj využije navazující projekt Učíme se ze života pro život 2. Hlavním cílem navazujícího projektu je zvýšení kvality vzdělávání, zejména v návaznosti na metody práce a materiální podmínky ve vzdělávání. Školám jsou v projektu nabízeny jednoduché metodické nástroje pro tzv. aktivizaci výuky, kdy se počítá s aktivním zapojením žáka, učitele, to vše s využitím zajímavých pomůcek. Metodiky jsou volně ke stažení na www.ikapvysocina.cz.

V rámci projektu je podporován i tzv. transfer kompetencí, kdy žáci si osvojují dovednosti, schopnosti a znalosti v jiných předmětech, než ve kterých se primárně vyučují, například čtenářská nebo matematická gramotnost také mimo český jazyk a matematiku. „Výše zmíněné metodiky se zaměřují právě i na tuto oblast," doplňuje Jana Hadravová z krajského odboru školství a dodává, že v projektu budou školy využívat rovněž zajímavé a moderní vybavení, jako jsou například 3D brýle, moduly pro virtuální realitu, 3D tiskárny a podobně.

Všechny zmíněné aktivity jsou doplněny také vzdělávacími aktivitami pro učitele, podporou volnočasových aktivit (kroužků) a aktivitami zaměřenými na moderní pojetí kariérového vzdělávání a vedení/řízení škol. Zapojené školy si v rámci projektu mohou pořídit další zajímavé vybavení, to vše v souladu s opatřeními, které stanovuje Krajský akční plán rozvoje vzdělávání II a Dlouhodobý záměr vzdělávání a rozvoje vzdělávací soustavy Kraje Vysočina 2020.

Metodiky z projektu Implementace Krajského akčního plánu I – Učíme se ze života pro život jsou dostupné ZDE.

Financování projektu je zajištěno z OP VVV, státního rozpočtu a rozpočtu Kraje Vysočina.

Jana Hadravová, odbor školství, mládeže a sportu
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.