Tříkrálová sbírka pokračuje v online prostoru až do konce dubna

IMG 20210119_090824Tři sta dvacet, to byl celkový počet statických kasiček umístěných v okrese Žďár nad Sázavou. Po rozpečetění pracovníci žďárské Charity sečetli neskutečnou částku – 1 909 264 korun. Charita zveřejnila v půli února také informaci o průběžném výtěžku z online koledy, který v tu dobu činil 537 708 korun. „Přestože letošní výtěžek zaznamenal oproti letům předchozím pokles, je finální výsledek ohromující i vzhledem k omezením, ke kterým došlo v reakci na dodržování vládou vydaných nařízení a pokynů Charity Česká republika, jejichž cílem bylo ochránit zdraví jak koledníků, tak i dárců," uvádí Lenka Šustrová, koordinátorka propagace Oblastní charity Žďár nad Sázavou.

„Letošní sbírka je pro mě velmi intenzivní. Během sbírky jsem viděla obrovskou vůli a chuť pomoci naší Charitě i v době celosvětové pandemie. Někteří z našich asistentů prožívali velmi smutné období, i přesto své poslání vykonali a podpořili naše služby skutky, které nám pomohou jít dále. Někdy jsem ztrácela i slova, protože jsem si uvědomila, jak je v některých lidech tato královská tradice hluboce zakořeněná. Osobně to beru jako závazek být těmto lidem v rámci svých možností dobrou koordinátorkou. Oni jsou totiž jedineční," říká Michaela Kuchtová, koordinátorka pro oblast okresu Žďár nad Sázavou. Online koleda trvá až do 30. dubna, takže stále můžete přispět. Výtěžek putuje zejména na zkvalitnění péče o umírající, nemocné, lidi s postižením, s duševním onemocněním, na pomoc maminkám s dětmi v tísni a dalším, kteří se ocitli v nouzi. Část z výtěžku jde na humanitární pomoc do zahraničí. „U online koledy na stránce www.trikralovasbirka.cz je nutné uvést název Charity či obce nebo poštovní směrovací číslo, aby se finance dostaly zpět do našeho regionu. Děkujeme," s vděkem upřesňuje Šustrová.

Zuzana Najtová

TS 2021 Poděkování finále 15. 2. 2021

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.