Záchranná Stanice Pavlov vydává první číslo nového zpravodaje Pavlovinky

pavlovvRok 2021 je třináctým rokem, kdy obecně prospěšná společnost Stanice Pavlov, která sídlí mezi Světlou nad Sázavou a Ledčí nad Sázavou, zajišťuje s finanční podporou Kraje Vysočina provoz záchranné stanice pro handicapované živočichy. Stejně jako další oblasti i záchrannou stanici už druhým rokem negativně ovlivňuje pandemie, která se mimo jiného projevuje sníženým počtem návštěvníků. Proto se v Pavlově rozhodli, že budou se svými podporovateli v kontaktu alespoň na dálku, například formou nového zpravodaje Pavlovinky.

„Informace o naší činnosti chceme předávat veřejnosti novým způsobem. Jedenkrát za dva měsíce budeme vydávat newsletter s názvem Pavlovinky, kde přiblížíme aktuální dění, nové i dlouhodobé obyvatele stanice a přidáme i nejrůznější rady," informoval ředitel stanice Zbyšek Karafiát s tím, že odpovědi na některé dotazy od lidí jsou už nyní v březnových Pavlovinkách.

Záchranná stanice apeluje na všechny obyvatele nejen z Vysočiny, kterým není osud zvířat ve volné přírodě lhostejný, a výzvu zaštiťuje heslem „I malý čin vyžaduje velké srdce". Každý se může zapojit do záchrany zvířat v přírodě. Každý, kdo chce pomoci se záchranou nějakého zraněného zvířátka, si zaslouží obdiv. Vždy ho to totiž stojí určité úsilí, čas a někdy i finance. Aby byla pomoc účinná, doporučujeme sledovat webové stránky záchranné stanice, kde jsou popsány rady a postupy. Z důvodu koronavirové pandemie nebude slavnostní zahájení činnosti stanice v dubnu, ale od května lze se zástupci stanice domlouvat prohlídky a také se v Pavlově po delší pauze připravují na děti a žáky, kteří v rozlehlém přírodním areálu absolvují výukové a školní programy.

„Kraj Vysočina považuje existenci a činnost Stanice Pavlov za nezbytnou, neboť jako jediná v regionu svým rozsahem, odborností pracovníků, podmínkami a možnostmi, jako je velký počet voliér včetně karanténních boxů, výběhů, zimovišť nebo vodních ploch, naplňuje své prvotní poslání, a to záchranu, léčbu, rehabilitaci a vypouštění uzdravených živočichů zpět do přírody," vyjmenovává přínosy stanice náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast životního prostředí a zemědělství Lukáš Vlček a směřuje zájemce na nové webové stránky záchranné stanice. „Každý se sem může podívat a dozvědět se zajímavé rady, získat informace o možnostech dárcovství, přečíst si novinky z prvního čísla Pavlovinek a domluvit si prohlídku stanice," zve k návštěvě webu i samotné stanice Lukáš Vlček.

Eva Horná, odbor životního prostředí a zemědělství
Krajský úřad Kraje Vysočina

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.