Vyjádření zastupitelů za ČSSD, KDU-ČSL a nezávislí a Meziříčského fóra k rekonstrukci Náměstí

P1290923Vždy jsme prosazovali, že Náměstí je třeba řešit společně s prostorem v bývalém areálu Svitu. Jsou to spojené nádoby, které od sebe nelze oddělit.

Není možné nejdříve koupit umělé kluziště za 1,2 mil. Kč, stánky na trhy, osadit parkovací automaty a pak na to navrhovat Náměstí. Postup musí být přesně naopak. Parkovací systém na Náměstí nesmí obchodníkům a podnikatelům zvyšovat náklady, spíše naopak – v dnešní době je třeba podnikatelům, kteří vytvářejí pracovní místa, pomáhat a podporovat je. Změna systému parkování ve středu města nesmí vést k vylidnění Náměstí. Navíc změna parkovacího systému nebyla projednána s podnikateli s provozovnami či sídlem na Náměstí a včas oznámena těmto subjektům. K řešení středu města je třeba přizvat všechny vlastníky pozemků a spolupracovat s nimi. Vedením města prosazovaná varianta 3 zprůjezdňuje ulici Kostelní, čímž bude ohrožena bezpečnost rodičů a žáků prvního stupně ZŠ Komenského. 

V bývalém areálu Svitu je třeba vytvořit plnohodnotné a bezpečné parkování, nikoliv prašnou nezpevněnou plochu. Pokud by nebyli osloveni k dopracování návrhu všichni tři vybraní soutěžící, znamená to popření principu zadání a pravidel architektonické soutěže. Principy architektonické soutěže se snaží obejít a porušit stávající vedení v čele se starostou A. Kaminarasem. Tito stejní lidé v minulém období vyvolali referendum za prosazení návrhu č. 1, které stálo město cca 136 000 Kč. Velice si vážíme konstruktivního přístupu zastupitelky Mgr. Ivany Bíbrové ve věci respektování výsledků architektonické soutěže.

Zastupitelské kluby ČSSD, KDU-ČSL a nezávislí a Meziříčského fóra

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.