Přispět do potravinové sbírky můžete i v meziříčském Kauflandu

P1270375Už tuto sobotu 24. dubna 2021 se uskuteční 8. ročník potravinové sbírky. Ve Velkém Meziříčí můžete přispět v Kauflandu v ulici U Tržiště. „Během podzimní listopadové sbírky se na Vysočině shromáždilo celkem 16 446,3 tun potravin, které našly své uplatnění u osob v sociální nouzi a neskončily v popelnicích nebo na skládkách komunálního odpadu a nezatěžovaly tak odpadové hospodářství. Z tohoto důvodu znovu vyzýváme všechny spoluobčany na Vysočině, aby nám pomohli překonat množství potravin, předaných v předchozím ročníku potravinové sbírky a znovu se zapojili," vyzývá Lukáš Vlček, náměstek hejtmana Kraje Vysočina za resort lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životní prostředí.

„Pokud by někdo neměl možnost zúčastnit se sobotní potravinové sbírky a chtěl by pomoci lidem v nouzi, je možné přímo oslovit zástupce Potravinové banky Vysočina nebo jejich partnery, kteří každý týden sváží zboží z obchodních řetězců a od jednotlivých dárců," uvedla Eva Horná, odbor životního prostředí a zemědělství z Krajského úřadu Kraje Vysočina. Více informací například o omezování plýtvání potravinami naleznete na stránkách Potravinové banky

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.