Základní umělecká škola pořádá talentové zkoušky

image5Smysl práce pedagogů na Základní umělecké škole Velké Meziříčí zůstal nedotčený, online výuka pokračuje dál. Učitelé se snaží vymýšlet úlohy a pestře připravovat výukové hodiny.

Příkladem je poutavý úkol, který dokázal snoubit zpěv, pobyt v přírodě i kreativní hudební nástroje. Žáci hudebně pěvecké přípravy poslouchají při svých procházkách zvuky přírody a dokumentují je nejen do svých mobilů. Mohou natáčet i videa, fotí jarní květy, keře a stromy a z obrázků se poté inspirují k vytvoření vlastních textů a melodií. Nadané děti zkouší kreativně využít přírodniny jako hudební nástroje, a tak vytváří líbivé tóny třeba hrou na kamínky, větvičky a další poklady přírody. Výsledky práce žáci zasílají ve zpracovaném videozáznamu vyučující. Základní umělecká škola připravuje mnoho rozmanitých vzdělávacích činností pro své žáky a nově také plní vlastní Youtube kanál.

Zuzana Najtová

zus

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.