Co nás trápí v Kraji Vysočina?

obrázek Kraj_VysočinaKraj Vysočina vznikl již před 15 lety. Každý z nás jsme jeho součástí. Máme krajské politiky, kteří se snaží, aby se nám zde žilo dobře. Zamýšleli jste se někdy, co je třeba řešit? Zlepšit? Dopravní dostupnost? Nebo zdravotnickou péči? Nebo je potřeba něco dělat s našimi lesy, které doslova zdecimoval kůrovec? Nyní máte i vy šanci říci vedení kraje, jestli problémy definované na Veřejném fóru Kraje Vysočina, vidíte stejně i vy.

Fórum Zdravého Kraje Vysočina se uskutečnilo poslední dubnový týden již po šesté. Kvůli nepříznivé epidemiologické situaci však proběhlo on-line. Přilákalo cca 166 účastníků. Výsledkem dvoudenní debaty odborníků z řad zájmových sdružení, podnikatelů a vzdělávacích subjektů i zástupců veřejnosti bylo definování 11 námětů, kterými se bude Kraj zabývat.

„Podle očekávání se mezi nejpalčivější témata současné Vysočiny dostaly: podpora cyklo mobility, ochrana přírody a lesů, propojování a rozšiřování spolupráce firem v oblasti výzkumu, vývoje inovací. V oblasti zdraví jsou to osvěta očkování a prevence obezity. Zcela nově byl definován i záměr podporovat výkup pozemků krajem ve zvláště chráněných územích a přírodně cenných lokalitách za účelem udržení vody v krajině," uvedla náměstkyně hejtmana Kraje Vysočina pro oblast regionálního rozvoje Hana Hajnová.

Stejně jako u předešlých ročníků budou nyní náměty ověřeny anketou. Ta byla spuštěna v pondělí 3. 5. 2021. Hlasovat je možné celý měsíc až do 31. 5. 2021. Mohou se zapojit všichni občané našeho kraje. Cílem je zjistit, zda i obyvatelé kraje vnímají priority stejně jako je definovali odborníci z různých oblastí.

Hlasování je zabezpečené. Probíhá na platformě Mobilní rozhlas, která využívá k ověření identifikaci pomocí telefonního čísla. Po přihlášení a následném zadání kódu z doručené SMS je možné uvedeným námětům přidělit 2 hlasy a také přidat i dva vlastní náměty. Tak neváhejte a zapojte se do hlasování i vy.

Iveta Ondráčková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.