Velkomeziříčská škola zabodovala se stavebnicí ROTO

igráček copyKraj Vysočina uspořádal již 5. ročník soutěže pro třídy na prvním stupni základních škol „Stavíme ze stavebnice ROTO." Snaha a aktivita dětí se vyplatila! V prvním ročníku vyhrála Základní škola Školní Velké Meziříčí. Vítězné třídy pojedou (pokud to situace dovolí) na výlet do VIDA science centra Brna nebo přijede zábavná show pro malé vědce přímo do jejich školy.

Soutěž vyhlásil Kraj na začátku března. Celkem se přihlásilo 36 soutěžních týmů z celé Vysočiny. Téma letošního ročníku znělo: „IGRÁČEK – ochránce přírody." Děti měly za úkol s využitím stavebnice Roto a známého panáčka Ingráčka vymyslet způsob, jak by bylo možné pomoci přírodě.

„Porota vybírala devět nejlepších prací, tzn. z každého ročníku tři, a rozhodně to neměla jednoduché. Opět nám dorazilo mnoho velmi zdařilých prací a nádherných fotografií. Stejně jako v předešlých letech porota hodnotila nejlepší práce pod přiděleným číslem, název školy se porota dozvěděla až po vyhodnocení soutěže," popisuje Terezie Doleželová z krajského odboru školství, mládeže a sportu a jedna ze členek poroty.
Nutno zmínit, že účast i formu zpracování letos poznamenala mimořádná opatření v souvislosti s pandemií covid-19. Některé děti stavěly své výtvory samy doma na distanční výuce. Některé naopak stihly zhotovit svá díla ve škole jako třídní tým. Výtvory jsou nápadité a velmi zajímavé, děti do nich promítly svoji fantazii a tvořivost.

Iveta Ondráčková

finále -_výrobky_z_ROTO

děti a_ROTOděti a_ROTO_kluk

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.