Žďárský Charitativní ples pomohl nemocnici, ačkoliv se netancovalo

foto charitativní_ples_ŽďárVíce než 300 tisíc korun se podařilo vybrat ve veřejné sbírce, kterou zorganizovali pořadatelé Charitativního plesu ze Žďáru nad Sázavou. Místo plesových radovánek se zaměřili na pomoc tam, kde je to dnes asi nejvíce potřeba. Výtěžek „plesové" sbírky tak putuje do Nemocnice v Novém Městě na Moravě a bude sloužit třeba i pacientům zotavujícím se z onemocnění Covid-19.


Organizátoři Charitativního plesu Žďár nad Sázavou - žďárské společnosti Gremis, DEL, Hettich a Tokoz plánovali letos již čtvrtý ročník. Pandemie a nouzový stav však všechny plány zhatily a bylo jasné, že ve své tradiční podobě bude nutné ples zrušit. Čtvrtý ročník plesu však nakonec proběhl, i když trochu jinak. Organizátoři uspořádali veřejnou sbírku.
Hned od 1. března, kdy byl spuštěn sbírkový účet, začaly naskakovat peníze. A aby toho nebylo málo, společnost Toyota HS Automobil nabídla nemocnici na rok k zapůjčení nový automobil.
Velké díky od organizátorů a také z novoměstské nemocnice míří všem drobným dárcům a více než desítce dalších firem, které charitativní ples také podpořili. Jsou to: TOYOTA HS AUTOMOBIL, ENPEKA a.s., Ing. Jiří Kabelka, ZDAR, a.s., ELER - vzduchotechnika s.r.o., Paramont, AXIOM.TECH, VODASERVIS s.r.o., Vysočina Events, FK KOVO, Dřevěné soudky Beránek & syn, Winfas software, Stavební servis Studený s.r.o., Elektro ZR s.r.o.

Mgr. Tamara Pecková Homolová
tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.