Podporovatelé Domácího hospice Vysočina objíždí Velkomeziříčsko

hospic -_holka_s_obálkouUž několikátým rokem vyjíždí dobrovolníci, zaměstnanci i sympatizanti Domácího hospice Vysočina na silnice okresu Žďár nad Sázavou. Cílem akce "Na kole pro Hospic" je rozvést informační materiály o Hospici do 174 obcí po celém okrese. Zapojí se i horolezec Radek Jaroš.

Cílem akce je rozvézt - ideálně na kole - obálky s informačními materiály Domácího hospice Vysočina do všech obcí s obecním úřadem v okrese Žďár nad Sázavou. Uskutečnit tento cíl zásadním způsobem pomáhají dobrovolníci a veřejnost. Ze seznamu obcí si každý vybere "ty své" a potom sám, s rodinou či s partou přátel vyjede na kolo a obálky rozveze. Informační materiály se předávají buď přímo starostovi, či jinému zástupci obce, nebo se vhodí do schránky obecního úřadu. "Dobrovolníci nám z cest dělají foto i video dokumentaci, kterou pak zveřejňujeme na našich sociálních sítích. Díky tomu se nám hlásí další lidé, kteří mají zájem rozvážet," vysvětluje ředitel Hospice Ing. Petr Hradil. Rozvoz obálek by měl probíhat až do konce června.
V letošním roce se do akce opět aktivně zapojí i novoměstský rodák Radek Jaroš. "V rámci rekonvalescence po operaci kolene jsem si naplánoval tři trasy, ve kterých objedeme celkem 14 obcí," uvádí Jaroš.

Zástupci obcí dostanou do svých rukou informace, jak může Hospic pomoci obyvatelům přímo u nich. Díky povaze služeb, které Hospic poskytuje, zajíždí i do těch nejmenších vísek po celém okrese. "Snažíme se touto akcí dosáhnout toho, aby co nejvíce obyvatel okresu vědělo, že existuje možnost, jak řešit vážnou nemoc svého blízkého v domácím prostředí. " dodává ředitel. Na webových stránkách Hospice naleznete vyhodnocení minulého ročníku akce. Pokud byste se chtěli přidat i vy, kontaktujte Ing. Jarmilu Pospíchalovou, tel. 731 604 350.

Ing. Jarmila Pospíchalová

 

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.