Novoměstská nemocnice zatepluje další budovy. Nového kabátu se dočká radiologie a stravovací provoz

P1260569Tento týden byly zahájeny práce na zateplení další budovy v areálu novoměstské nemocnice. Tentokrát se stavební úpravy týkají objektu, ve kterém sídlí oddělení radiologie, nemocniční kuchyně a jídelna pro zaměstnance nemocnice. Stavební firma začala s výměnou oken v oddělení radiologie ve druhém patře, 14. června se přesune do stravovacího provozu novoměstské nemocnice.

Stavební práce v kuchyni a jídelně pro zaměstnance není možné provádět za provozu. „Náročnější část opravy přijde se začátkem prázdnin. Aby mohly být provedeny naplánované instalační a stavební práce, budeme muset kuchyni v létě uzavřít. Stravu pro pacienty a zaměstnance budou naši kuchaři připravovat v kuchyni 2. základní školy v Novém Městě na Moravě," vysvětluje tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková.
Stravovací a technický provoz nemocnice proto před zahájením přestavby kuchyně a jídelny musel vyřešit, jak přepravit stravu k pacientům a zaměstnancům. „Díky vstřícnému přístupu vedení školy, vedoucí jídelny a představitelů města jsme našli odpovídající kuchyň s potřebnou kapacitou výroby jídel a vhodným zázemím pro skladování potravin a pro zaměstnance kuchyně. Při řešení výluky kuchyně bylo velmi složité sestavit logistické procesy tak, aby jídlo bylo dodáno na jednotlivá oddělení včas a v potřebné teplotě. Tomuto úkolu jsme věnovali nejvíce času. Vzhledem k tomu, že převoz stravy ze vzdáleného místa vyžaduje jinou technologii skladování jídel, museli jsme opustit používání tabletového systému a museli jsme vymyslet nový způsob přepravy a také jiný způsob výdeje jídel na odděleních. Vzhledem k požadavkům všech stran spolupracujících na průběhu celé stavební akce nebylo jednoduché ani zajistit náhradní systém výdeje stravy pro zaměstnance, i to se nám však nakonec, byť s určitým omezením komfortu pro strávníky i personál, podařilo. K přepravě jídel využijeme termoboxy. Část potřebného množství jsme měli, část nezištně zapůjčila nemocnice v Třebíči, zbytek potřebného množství jsme museli nakoupit z vlastních prostředků. K převozu jídel bylo ke standardnímu rozvážkovému vozu vyčleněno další vozidlo i s posádkou, aby bylo jídlo včas dopraveno na oddělení," popsal situaci vedoucí stravovacího provozu nemocnice Jan Hutař.

„V kuchyni proběhne kompletní rekonstrukce vzduchotechniky. Počítáme s osazením moderními výkonnými jednotkami s rekuperací tepla, které vzniká při vaření. Instalace nových vzduchotechnických jednotek je hlavní náplní stavebních úprav stravovacího provozu. Součástí projektu je také výměna původních dřevěných oken za plastová s izolačními trojskly a výměna všech vchodových dveří," přibližuje rozsah rekonstrukce technický náměstek nemocnice Jiří Drdla.

Projekt, jehož nositelem je Kraj Vysočina a je spolufinancován z operačního programu životního prostředí – OPŽP, bude stát 29 631 000 korun bez DPH.

Tamara Pecková Homolová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě, příspěvková organizace

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.