Dražbou malovaných kamínků přispějete v červnu záchranným stanicím a útulkům

Motýl babočka_od_Moniky_Křepelové_002V posledních letech se velmi rozšířilo malování kamínků a jejich objevování na nejrůznějších místech po Česku. V reakci na to vznikla v závěru letošního března facebooková skupina Kamínky pro ZOO. Lidé malovali a následně dražili kamínky nejrůznějších tvarů a velikostí a na podporu ZOO vybrali neuvěřitelný 1 586 414 Kč. V červnu (a jen do konce měsíce) pokračují s podporou dvaceti vybraných útulků a záchranných stanic, a tak můžete malovat, dražit nebo jen tak přispět vysočinské záchranné Stanici Pavlov.

Pravidla jsou jednoduchá. Na Facebooku si najdete skupinu Kamínky pro ZOO, která má už bezmála devět tisíc členů, v horní liště si přepnete do části Diskuze a objevujete originálně malované kamínky všech tvarů a velikostí. Jejich autoři se zavázali dražiteli s nejvyšší částkou kamínek za uvedených podmínek zaslat a peníze poukázat na účet předem stanovené organizace, třeba právě Stanici Pavlov.

„Překvapilo nás, kolik kreativců se zapojuje a kamínky pro naše zvířecí svěřence v Pavlově maluje. Už máme na účtu příspěvky za deset kamínků a aktuálně můžete dražit kamínek s kočkami, mírně naštvanou krávou, myškou se sýrem, s šípovou žabkou, s kosatkou a loďkou nebo s krásně malovaným motýlem babočkou," informoval s úsměvem ředitel záchranné Stanice Pavlov Zbyšek Karafiát s tím, že autor kamínku uvádí rozměry, techniku malby, vyvolávací cenu i termín konce aukce a další podmínky, jako například kdo platí poštovné. Příhozy pak dražitelé provádí pomocí komentáře u příspěvku.

Autoři skupiny vyzývají, aby kamínek přinesl kromě radosti i pomoc. Přitom záchrannou Stanici Pavlov můžete podpořit i bez aukce kamínku, a to jak finančním darem na transparentní účet 2600402248/2010, tak například adopcí nebo kmotrovstvím mláďat. DĚKUJEME, ŽE POMÁHÁTE, MÁ TO SMYSL!

Více informací:
Mgr. Monika Brothánková, propagace a PR, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. , tel.: 732 184 048

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.